atelier de goede moet

atelier de goede moet

Over dit blog

In dit blog wordt verslag gedaan van activiteiten in en van het atelier.

Minicursus Basiskennis

Cursus en activiteitPosted by Inge Wed, November 07, 2018 07:41:00


Komend weekend start de minicursus 'basiskennis voor de handboekbinder'.
Als lezer van mijn Boekbindpost is deze gratis beschikbaar.

De cursus bestaat uit tien korte video's. In deze filmpjes ga ik in op een aantal praktische onderwerpen over papier & karton die bij het boekbinden steeds weer van pas komen: looprichting, vouwen, meten, maten, snijden en lijmen.

Om de dag ontvang je een mailtje met link naar het lesmateriaal.
De filmpjes blijven t/m 5 december a.s. gratis beschikbaar.
Daarna plaats ik ze in de online academie voor cursisten.

Ken je anderen die hier interesse in hebben? Ik stel het enorm op prijs als je ze dan wilt vragen om zich in te schrijven voor de Boekbindpost en ook zij ontvangen dan de gratis miniserie. Aanmelden kan via DEZE LINK.
verhuizing

Alle dagen feestPosted by Inge van den Thillart Thu, May 24, 2018 11:05:55
Deze zomer ga ik verhuizen. Na achttien jaar buiten wonen in het prachtige rivierenland gaan we naar een nieuwe stek in Leusden. Een voor mij vertrouwde omgeving, omdat ik al twee keer eerder enkele jaren in Amersfoort woonde en werkte. Uiteraard blijft het atelier bestaan. Ook in het nieuwe huis heb ik een heerlijke plek om lekker te kunnen werken.

De verhuizing was wel aanleiding om voor enkele grote objecten een nieuw onderkomen te vinden. De schoenenkoffer (blootsvoets) en het rivierkabinetje zijn voortaan te zien in het nieuwe museum De Bastei in Nijmegen. Een mooie en passende plek waar ik heel erg blij mee ben!

Natuurlijk blijf ik je graag informeren over mijn werk. De automatische berichtgeving via dit blog voldoet niet aan de nieuwe privacy wetgeving. Om die reden wil ik je vragen om je in plaats hiervan in te schrijven op mijn nieuwsbrief, of nieuwsbrieven.

Via de atelierpost houd ik je op de hoogte van eigen werk en andere kunstzaken. Inschrijven kan door te klikken op DEZE LINK.

Via de Boekbindpost stel ik je op de hoogte van mijn cursusaanbod handboekbinden. Je ontvangt bericht als er nieuwe modules zijn, als er een module of cursus van start gaat en je ontvangt als eerste bericht over speciale aanbiedingen.
Inschrijven voor de Boekbindpost kan door te klikken op DEZE LINK.

Ik hoop dat je me wilt blijven volgen!
Uiteraard zijn jouw persoonsgegevens bij mij in veilige handen en 'AVG proof'. In mijn nieuwe privacyverklaring kun je lezen hoe de privacy in mijn atelier geborgd wordt. De privacyverklaring is ook terug te vinden op elke pagina van mijn websites onder het kopje 'contact- en bedrijfsgegevens'.
Binden van A4's met mooie kaft

Cursus en activiteitPosted by Inge van den Thillart Thu, February 01, 2018 10:39:56

Nieuwe online cursus: compact en praktisch.
Enkele kenmerken:
* De cursus gaat dit jaar één keer van start: op 10 februari a.s.
* Inschrijven is mogelijk tot en met 9 februari a.s.
* De cursus bestaat uit drie lespakketten, die in drie achtereenvolgende weken worden aangeboden.
* De hoeveelheid huiswerk per lespakket is afgestemd op mensen met een druk bestaan.
* De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
* Mocht je niet in staat zijn om meteen mee te doen: geen nood, je kunt altijd later beginnen.
* Het lesmateriaal blijft onbeperkt toegankelijk: eens gekocht, blijvend beschikbaar.

MEER WETEN? KLIK HIER.Tuibrug

Rivier en filmPosted by Inge van den Thillart Sat, January 13, 2018 21:02:37

Onderstaand twee foto's van het hoge water bij Zaltbommel met persiflage (kon het toch niet laten) op de eerste dichtregels van het gedicht 'De moeder de vrouw' van Martinus Nijhoff. Zangeres Marijke Persijn attendeerde me op een filmpje over deze brug met muziek van pianist Hugo van Neck met wie zij meerdere jaren samenwerkte toen hij nog in Zaltbommel woonde. Het filmpje is uit 1996, heet Tuibrug en is gemaakt door Joris Baudoin.

Ik ging naar Bommel om de brug te zien. Ik zag ver weg de brug. Twee overzijden die elkaar vandaag schijnen te vermijden, morgen weer buren.
(Ik ging naar Bommel om de brug te zien. Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden die elkaar vroeger schenen te vermijden, worden weer buren.)

Het water was de afgelopen week hoog, maar als het water het handje zou bereiken, staat het zo hoog als de kademuur: 8,87 meter boven N.A.P. In 1995 steeg het water tot 7,43 boven N.A.P. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Marcel Smink.

En dit is dan de film met de muziek van Hugo van Neck.Werk in de winkel

BoekbindenPosted by Inge van den Thillart Tue, November 14, 2017 12:11:50

Komend weekend opent in Driebergen (Traaij 19) de concept store Partners in Ambacht. Een nieuwe winkel met uitsluitend handgemaakte producten. Toen ik werd benaderd om mee te doen, heb ik toegezegd. Tot nog toe werkte ik uitsluitend in opdracht. Speciaal voor deze gelegenheid boeken uitgezocht die passen bij de visie van de winkel: handgemaakt, uniek, van duurzaam geproduceerd materiaal. Speciaal voor het vierde criterium van de winkel: producten van reclaimed of hergebruikt materiaal, maakte ik een serie nieuwe werken. Op de foto's 'Reykjavik recycled', een van de vijf notitieboekjes waarvoor ik de prachtige design wikkels van chocolade gebruikte die ik uit IJsland mee naar huis nam.nieuwe gratis minicursus

BoekbindenPosted by Inge van den Thillart Fri, October 27, 2017 13:34:54

Afgelopen week stond ik 'Paperpassion', een beurs voor papierliefhebbers in de Koepelhal in Tilburg. Voor deze beurs was het onderwerp handboekbinden nieuw en het was leuk om bezoekers van de stand de vele mogelijkheden van het handboekbinden en van een online cursus te kunnen uitleggen en demonstreren. Ik realiseerde me dat het ook wel weer heel leuk zou zijn om een gratis minicursus aan te bieden, zodat je ook thuis in je eigen omgeving nog eens rustig kan bekijken of het ook echt iets voor je is. Dus, niet getreuzeld: eind volgende week gaat de cursus van start en ontvang je een serie kleine filmpjes over praktische weetjes: looprichting, vouwen, snijden, meten, lijmen. Het enige dat daarvoor nodig is, is je aanmelden voor mijn Boekbindpost. Dan ontvang je de lessen direct in je mailbox. Aanmelden kan via DEZE LINK.

expositie en film

ExpositiesPosted by Inge van den Thillart Wed, September 20, 2017 15:58:43
Komend weekend ben ik te gast in het atelier van Kieta Nuij, 6651 AV, Veerstraat 1 in Druten. Ik laat daar werk over de rivier zien. Over schoonheid en afval. Twee kanten van het hedendaags rivierenlandschap. In etsen, foto's, gedichten en filmpjes.
Zaterdag en zondag van 11-17.00 uur. Van harte welkom!

De expositie is onderdeel van Kunstbakens, de regionale kunstroute. Kieta en ik exposeren samen omdat we het afgelopen jaar hebben gewerkt aan een film over haar bronzen beelden. Ik maakte de film omdat ik graag de bezieling waarmee een kunstenaar werkt voelbaar wilde maken. Normaal schrijf ik artikelen,maar voor dit doel leek een film me beter. De film is klaar! Hij duurt ruim twintig minuten en wordt op dvd uitgebracht. Maar voor de echte liefhebbers willen we de film natuurlijk graag live presenteren! Dit staat gepland voor vrijdag 10 (van 20-22 uur) en zaterdag 11 november (16-18 uur) a.s. De bijeenkomsten vinden plaats in het atelier van Kieta. Het is gratis,maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan via DEZE LINK.

Lukt het je niet om erbij aanwezig te zijn, maar heb je wel interesse in de dvd? Reserveer dan alvast jouw exemplaar: de prijs is 14 euro inclusief verzenden binnen Nederland. KLIK HIER VOOR JOUW DVD.

Ja, denk je nu natuurlijk, kun je dan alvast een tipje van de sluier oplichten? Ja, want hier is de trailer.Postkaartenalbum

BoekbindenPosted by Inge van den Thillart Wed, July 12, 2017 20:21:34
Vakantie? Stuur eens een kaartje...Next »