atelier de goede moet

atelier de goede moet

Over dit blog

In dit blog wordt verslag gedaan van activiteiten in en van het atelier.

Binden van A4's met mooie kaft

Cursus en activiteitPosted by Inge van den Thillart Thu, February 01, 2018 10:39:56

Nieuwe online cursus: compact en praktisch.
Enkele kenmerken:
* De cursus gaat dit jaar één keer van start: op 10 februari a.s.
* Inschrijven is mogelijk tot en met 9 februari a.s.
* De cursus bestaat uit drie lespakketten, die in drie achtereenvolgende weken worden aangeboden.
* De hoeveelheid huiswerk per lespakket is afgestemd op mensen met een druk bestaan.
* De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
* Mocht je niet in staat zijn om meteen mee te doen: geen nood, je kunt altijd later beginnen.
* Het lesmateriaal blijft onbeperkt toegankelijk: eens gekocht, blijvend beschikbaar.

MEER WETEN? KLIK HIER.Tuibrug

Rivier en filmPosted by Inge van den Thillart Sat, January 13, 2018 21:02:37

Onderstaand twee foto's van het hoge water bij Zaltbommel met persiflage (kon het toch niet laten) op de eerste dichtregels van het gedicht 'De moeder de vrouw' van Martinus Nijhoff. Zangeres Marijke Persijn attendeerde me op een filmpje over deze brug met muziek van pianist Hugo van Neck met wie zij meerdere jaren samenwerkte toen hij nog in Zaltbommel woonde. Het filmpje is uit 1996, heet Tuibrug en is gemaakt door Joris Baudoin.

Ik ging naar Bommel om de brug te zien. Ik zag ver weg de brug. Twee overzijden die elkaar vandaag schijnen te vermijden, morgen weer buren.
(Ik ging naar Bommel om de brug te zien. Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden die elkaar vroeger schenen te vermijden, worden weer buren.)

Het water was de afgelopen week hoog, maar als het water het handje zou bereiken, staat het zo hoog als de kademuur: 8,87 meter boven N.A.P. In 1995 steeg het water tot 7,43 boven N.A.P. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Marcel Smink.

En dit is dan de film met de muziek van Hugo van Neck.Werk in de winkel

BoekbindenPosted by Inge van den Thillart Tue, November 14, 2017 12:11:50

Komend weekend opent in Driebergen (Traaij 19) de concept store Partners in Ambacht. Een nieuwe winkel met uitsluitend handgemaakte producten. Toen ik werd benaderd om mee te doen, heb ik toegezegd. Tot nog toe werkte ik uitsluitend in opdracht. Speciaal voor deze gelegenheid boeken uitgezocht die passen bij de visie van de winkel: handgemaakt, uniek, van duurzaam geproduceerd materiaal. Speciaal voor het vierde criterium van de winkel: producten van reclaimed of hergebruikt materiaal, maakte ik een serie nieuwe werken. Op de foto's 'Reykjavik recycled', een van de vijf notitieboekjes waarvoor ik de prachtige design wikkels van chocolade gebruikte die ik uit IJsland mee naar huis nam.nieuwe gratis minicursus

BoekbindenPosted by Inge van den Thillart Fri, October 27, 2017 13:34:54

Afgelopen week stond ik 'Paperpassion', een beurs voor papierliefhebbers in de Koepelhal in Tilburg. Voor deze beurs was het onderwerp handboekbinden nieuw en het was leuk om bezoekers van de stand de vele mogelijkheden van het handboekbinden en van een online cursus te kunnen uitleggen en demonstreren. Ik realiseerde me dat het ook wel weer heel leuk zou zijn om een gratis minicursus aan te bieden, zodat je ook thuis in je eigen omgeving nog eens rustig kan bekijken of het ook echt iets voor je is. Dus, niet getreuzeld: eind volgende week gaat de cursus van start en ontvang je een serie kleine filmpjes over praktische weetjes: looprichting, vouwen, snijden, meten, lijmen. Het enige dat daarvoor nodig is, is je aanmelden voor mijn Boekbindpost. Dan ontvang je de lessen direct in je mailbox. Aanmelden kan via DEZE LINK.

expositie en film

ExpositiesPosted by Inge van den Thillart Wed, September 20, 2017 15:58:43
Komend weekend ben ik te gast in het atelier van Kieta Nuij, 6651 AV, Veerstraat 1 in Druten. Ik laat daar werk over de rivier zien. Over schoonheid en afval. Twee kanten van het hedendaags rivierenlandschap. In etsen, foto's, gedichten en filmpjes.
Zaterdag en zondag van 11-17.00 uur. Van harte welkom!

De expositie is onderdeel van Kunstbakens, de regionale kunstroute. Kieta en ik exposeren samen omdat we het afgelopen jaar hebben gewerkt aan een film over haar bronzen beelden. Ik maakte de film omdat ik graag de bezieling waarmee een kunstenaar werkt voelbaar wilde maken. Normaal schrijf ik artikelen,maar voor dit doel leek een film me beter. De film is klaar! Hij duurt ruim twintig minuten en wordt op dvd uitgebracht. Maar voor de echte liefhebbers willen we de film natuurlijk graag live presenteren! Dit staat gepland voor vrijdag 10 (van 20-22 uur) en zaterdag 11 november (16-18 uur) a.s. De bijeenkomsten vinden plaats in het atelier van Kieta. Het is gratis,maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan via DEZE LINK.

Lukt het je niet om erbij aanwezig te zijn, maar heb je wel interesse in de dvd? Reserveer dan alvast jouw exemplaar: de prijs is 14 euro inclusief verzenden binnen Nederland. KLIK HIER VOOR JOUW DVD.

Ja, denk je nu natuurlijk, kun je dan alvast een tipje van de sluier oplichten? Ja, want hier is de trailer.Postkaartenalbum

BoekbindenPosted by Inge van den Thillart Wed, July 12, 2017 20:21:34
Vakantie? Stuur eens een kaartje...Melopee

Poëzie e.o.Posted by Inge van den Thillart Fri, June 16, 2017 12:55:37
Vanochtend schreef ik op mijn website een stukje over een minicursus poëzie voordragen waarvoor ik me inschreef. Gisteren was de eerste bijeenkomst en daar waren heel wat lessen uit te trekken... naar aanleiding daarvan sprak ik vanochtend het gedicht waarop ik had geoefend 'Melopee' van Paul van Ostaijen nog eens in. Dat geluidsfragment is erbij gevoegd.


Paul van Ostaijen, circa 1915. Foto: Nederlands Letterkundig Museum.


and the end of all our exploring

UitgelichtPosted by Inge van den Thillart Wed, June 07, 2017 18:08:50
Vandaag schreef ik een stukje op mijn website over de betekenis van het gedicht Four Quartets van T.S. Eliot voor mijn werk. En over een werk dat ik sinds vandaag aan de muur van mijn eigen huis heb hangen.Next »